Donaris 930 x 122

bani

mascati_descindere

60 DE TONE DE PIEI DE ANIMALE, CONFISCATE DUPĂ PERCHEZIȚII

După cum v-am informat, ieri în 8 judeţe, printre care și Argeș, şi în Capitală au fost făcute percheziții la 35 de persoane fizice şi 33 de societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. În urmă cu puțin timp a fost anunțat bilanțul acțiunii.

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Astfel, polițiștii specializați în investigarea fraudelor au ridicat 60 de tone de piei de bovine, 12.950 de lei, 9.600 de lire sterline, 4.850 de dolari, 1.600 de euro și mai multe telefoane mobile, susceptibile a proveni din săvârșirea unor infracțiuni. De asemenea, au fost ridicate mai multe documente de evidență contabilă, unități de calcul și ștampile, aparținând unor societăți comerciale, altele decât cele în cauză. Totodată, au fost conduse la audieri 30 de persoane. 7 dintre ele au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim că ieri, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Poliției Române, polițiștii specializați în investigarea fraudelor, polițiști criminaliști, de investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, ordine publică și luptători de acțiuni speciale au făcut 38 de percheziții în Bucureşti şi în 8 judeţe (Argeș, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Galați, Neamț, Sibiu și Arad). Acţiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor al Poliției Prahova, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Citiți și: Prejudiciu de 13 milioane de €! 79 de percheziții în 14 județe, inclusiv Argeș

Persoanele bănuite ar fi cumpărat piei de animale de la persoane fizice şi, pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit şi a TVA-ului aferent, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la societăţi cu caracter de tip „fantomă”, administrate tot de către acestea, în mod direct sau prin interpuşi. Astfel, în perioada 1 ianuarie 2013-1 august 2014, prin intermediul celor 33 de societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidenţele contabile documente care atestă cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale, printr-un circuit fictiv de societăţi comerciale, prin care administratorii întregului lanţ comercial ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 21.246.274 de lei. De asemenea, prin transferuri succesive şi ridicări de numerar ar fi disimulat originea ilicită a sumei de 161.857.383 de lei. Întreaga operaţiune a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R. (Foto:Arhivă)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3