EcoMoto 930×122

evaziune

mascati_descindere

ACUM: PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE ȘI SPĂLARE DE BANI – PREJUDICIUL, 3.000.000 DE EURO

54 de percheziţii domiciliare sunt făcute la această oră de Poliţia Română la persoane fizice şi juridice bănuite de comiterea de infracţiuni economice.

Citiți și: Atenție! Furt masiv într-o parcare din Argeș

La acțiune participă peste 250 de poliţişti, iar suportul de specialitate este asigurat de SRI. Sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Poliției Române, cei 250 de poliţişti, dintre care 75 specializaţi în investigarea fraudelor, sprijiniţi de poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică şi arme, explozivi şi substanţe periculoase şi de luptători de acţiuni speciale şi jandarmi, acţionează în Bucureşti şi 14 judeţe (Argeș, Mehedinţi, Iaşi, Giurgiu, Bihor, Prahova, Dâmboviţa, Vâlcea, Dolj, Vrancea, Buzău, Ilfov, Ialomiţa şi Galaţi) pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane fizice şi juridice bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Percheziţiile se desfășoară la locuinţe şi sedii de societăţi comerciale, urmând a fi puse în aplicare 30 de mandate de aducere.

Este verificată legalitatea activităţii desfăşurate de persoanele bănuite prin intermediul a 40 de societăţi comerciale din România şi a altor 10 din Ungaria, Bulgaria şi Polonia. În perioada 2013-2014 reprezentanţii societăţilor implicate ar fi realizat achiziţii de mărfuri în sistem intracomunitar din Ungaria, Bulgaria şi Polonia (mase plastice, materiale de construcţie, profile din PVC, ţevi, tablă și fier beton) pe care le-ar fi revândut pe piaţa internă, eludând plata TVA şi a impozitului pe profit prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de la alte societăţi controlate de persoanele bănuite. Activităţile infracţionale s-ar fi derulat în complicitate cu mai multi transportatori care schimbau documentele de transport la intrarea în ţară, creând astfel o aparenţă de legalitate a transporturilor de mărfuri. Prejudiciul estimat până în prezent este de 3.000.000 de euro, reprezentând taxe şi impozite sustrase de la plată.

Citiți și: Fapte foarte grave, consecințe severe! S-au trezit cu „mascații” la ușă

Întreaga activitate beneficiază de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii. Acţiunea se desfăşoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor al Poliției Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. (Foto: Arhivă)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90