Donaris 930 x 122

alertă

Alertă! O nouă metodă de păcălire!

Alertă! O nouă metodă de păcălire!

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează în legătură cu o nouă tentativă de phishing ce exploatează folosirea serviciilor de curierat.

„O nouă tentativă de phishing exploatează folosirea serviciilor de curierat, care în perioada reducerilor de sezon au o activitate mult mai intensă.

Citiți și: O nouă tentativă de fraudă! Incredibil ce instituție folosesc atacatorii!

Mulţi dintre utilizatori se potrivesc pe acest scenariu, pentru că ar trebui să primească un colet”, atrag atenţia experţii de DNSC într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Aceştia îi sfătuiesc pe utilizatorii de servicii de curierat să fie vigilenţi şi să analizeze cu atenţie informaţiile primite, înainte de a face o acţiune ce ar putea duce la infectarea dispozitivului sau la pierderea datelor sensibile, să evite accesarea link-urilor sau ataşamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute, să evite furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri şi să verifice mereu în browser-ul de internet că se află pe site-ul legitim, să analizeze cu atenţie corectitudinea gramaticală şi de exprimare a textului în limba română şi să verificaţi de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit.

Sursă foto (descriptiv). dcnews.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90