Donaris 930 x 122

echipament

AMENZI PENTRU PATRONII CARE NU ASIGURĂ ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş vine cu informaţii referitoare la cerinţele minime care trebuie respectate în privința echipamentului individual de protecţie utilizat de lucrători la locul de muncă.

Citiți și: Acești salariați nu vor putea fi obligați la ture de noapte

Potrivit ITM, condiţiile de folosire a echipamentului individual de protecţie, în special durata purtării, sunt determinate de gravitatea riscului, frecvenţa expunerii la risc, caracteristicile postului de lucru al fiecărui lucrător şi de performanţa echipamentului individual de protecţie.

ITM atenționează că angajatorul trebuie obligatoriu să acorde un nou echipament în cazul degradării sau al pierderii calităţilor de protecţie. Totodată, angajatorul trebuie să organizeze activitatea de păstrare, întreţinere şi denocivizare a echipamentului.

Citiți și: Locuri de muncă vacante!

Echipamentul se distribuie gratuit de către angajator, care asigură buna sa funcţionare şi o stare de igienă satisfăcătoare a acestuia.

De asemenea, angajatorul va asigura instruirea lucrătorului şi, dacă este cazul, va organiza antrenamente pentru modul de purtare a echipamentului individual de protecţie, care va fi utilizat numai în scopurile specificate şi în conformitate cu fişa de instrucţiuni, exceptând împrejurările specifice şi excepţionale.

Conform Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, este contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei neasigurarea de către angajator a echipamentelor individuale de protecţie.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90