Donaris 930 x 122

mircea eliade

Apel către Primăria Pitești și Comisia de Circulație, pentru siguranța pietonilor pe strada Mircea Eliade!

Apel către Primăria Pitești și Comisia de Circulație, pentru siguranța pietonilor pe strada Mircea Eliade!

Citiți și: Alt scandal în Găvana privind construcția unui bloc între case

Majoritatea oamenilor care locuiesc pe strada Mircea Eliade din Pitești (Găvana) au semnat și depus o cerere la Primăria Pitești și implicit Comisia de Circulație care dă avizul în aceste situații, în care solicită luarea de măsuri pentru creșterea gradului de siguranță pentru pietoni. Concret, oamenii cer să se monteze pe trotuare stâlpișori, astfel încât accesul mașinilor pe trotuare să nu mai fie posibil.

În zona respectivă funcționează o bancă și o clinică medicală, iar șoferii care parchează o fac direct pe trotuar, cu toate că au la îndemână parcarea hypermaketului Kaufland, aflată la nici 100 de metri distanță. Dar unii oameni, comozi, vor să parcheze direct în bancă sau clinică, dacă s-ar putea!

Citiți și: VIDEO – În centrul Piteştiului: pietoni luaţi ca din oală de Poliţia Locală

POLIȚIA LOCALĂ A INTERVENIT DE NENUMĂRATE ORI – DEGEABA

S-a apelat la Poliția Locală care a venit și a amendat șoferii care au parcat aiurea, exemple:

AICI: ȘOFERI CU TUPEU NESIMȚIT, AMENDAȚI

AICI: AU PARCAT CA-N CODRU. POLIȚIA LOCALĂ I-A ARS LA BUZUNARE

SAU AICI> COPII ȘI PĂRINȚI ÎN PERICOL. APEL CĂTRE PRIMĂRIE: MONTAȚI STÂLPIȘORI PE TROTUAR!

De asemenea, se solicită și înființarea unei treceri pentru pietoni și implicit montarea de limitatoare de viteză, înaintea acesteia, întrucât pe strada respectivă se circulă cu viteză mare, în special seara, când nu mai este aglomerație. Facem precizarea că, de la intrarea în parcarea hypermarketului Kaufland, cum se urcă spre strada Mircea Eliade, până în intersecția cu strada Dr. Carol Davila, nu este nicio trecere pentru pietoni.

Astfel, cei care urcă pe Varianta Găvana, cum mai este denumită strada Mircea Eliade, nu pot traversa în siguranță. Vorbim de aproximativ 1500 de metri. Sunt mulți oameni care își fac cumpăraturile de la hypermarketul din zonă și traversează aiurea, neavând la îndemână o soluție legală și civilizată!

Totodată, din cauza autoturismelor care deseori sunt parcate direct pe trotuar, pietonii sunt puși de multe ori în situația de a se aventura pe partea carosabilă, pentru a ocoli autovehiculele, riscând să fie accidentați.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că polițiștii locali au sancționat numeroși conducători auto, care au oprit sau staționat mașinile pe trotuar, așa că, locatarii vor o soluție care să pună capăt pericolului la care sunt expuși ei și alți trecători. O decizie în acest sens va trebui luată în cadrul Comisiei de Circulație a municipiului Pitești, care se va întruni luna aceasta.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441