930 x122 grota rece

Arges

ARGEȘ: PERCHEZIȚII LA PRODUCĂTORI DE VINURI CONTRAFĂCUTE

La această oră 80 de poliţişti fac 32 de percheziţii în judeţele Argeş (la locuința din Pitești a unui administrator de firmă și la o societate comercială din comuna Călinești), Brăila, Buzău, Iaşi, Prahova, Teleorman şi Vrancea: 15 la sedii ale unor societăţi comerciale şi 17 la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul producţiei şi comercializării de băuturi alcoolice.

Citiți și: Oameni împietriți de frică la Vidraru! Un urs era „alergat” de o mașină pe baraj

Perchezițiile au loc într-un dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice al Poliţiei Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Din primele cercetări a rezultat că în perioada 2014-2015 cei în cauză ar fi comercializat importante cantităţi de vin de masă fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale.

Citiți și: Miraculos! Cum au scăpat 2 persoane după ce s-au răsturnat cu mașina

Totodată, în urma verificărilor a rezultat faptul că suspecții nu ar fi încheiat documente de evidenţă contabilă pentru cantităţile produse şi comercializate, marfa fiind livrată pe bază de avize de însoţire (emise doar pentru a justifica provenienţa pe timpul transportului).

Avizele de însoţire ar fi fost distruse de suspecți imediat după efectuarea transportului către clienţi, fiind emise facturi numai către o mică parte dintre aceştia şi la intervale de timp foarte mari (tot ca o justificare a provenienţei în cazul unor posibile controale).

Potrivit Poliției, vinul produs şi comercializat nu ar fi fost obţinut în mod natural, ci prin diferite amestecuri de substanţe (arome și coloranţi) şi alcool.

Vinurile au fost testate la mai multe laboratoare din ţară. În baza analizelor izotopice, s-a constatat că produsul nu este conform, în sensul că are etanol provenit dintr-o altă sursă decât cea obţinută din fermentaţia naturală a mustului din struguri, iar concentraţia alcoolică este mai mare de 9%.

Prejudiciul cauzat se ridică la circa 300.000 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliţiei Române. (Foto: Arhivă)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3