930×122 POSADA 5

carne de porc

ARGEȘ: PESTA „ÎNGRAȘĂ” PORCUL DIN IMPORT

Argeș: Pesta „îngrașă” porcul din import. Pesta porcină africană care a „îngropat” recent două ferme din comuna Slobozia (subiectul pe larg, AICI și AICI) conduce la creșterea importurilor de carne de porc pe piața argeșeană.

Citiți și: Pesta porcină africană scumpeşte carnea de porc cu 25%

Specialiștii spun că importurile cresc în această perioadă, importuri în special din Ungaria, dar și din Spania sau Germania.

Cresc și prețurile. În preajma Crăciunului, atât prețurile cărnii de porc din import, cât și ale cărnii de porc din România (tot mai puțină din cauza pestei) se vor scumpi semnificativ față de anul trecut.

Citiți și: CUM FUNCȚIONEAZĂ PIEȚELE DIN PITEȘTI ÎNTRE 24 DECEMBRIE ȘI 2 IANUARIE

Amintim că în județul Argeș cel mai recent focar de pestă porcină africană la porci domestici a fost înregistrat săptămâna trecută la o microfermă din comuna Suseni (AICI, amănunte). În fermele din Argeș în care rezultatele analizelor de laborator au confirmat prezența virusului pestei porcine africane zeci de mii de porci au fost sacrificați și neutralizați (îngropați), sub supravegherea specialiștilor de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90