Donaris 930 x 122

abaav

ARGEȘ: RECOLTĂ MASIVĂ DE PET-URI ÎN LACURILE DE ACUMULARE

Argeș: Recoltă masivă de PET-uri în lacurile de acumulare. Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a finalizat acțiunile de igienizare a lacurilor de acumulare în care au ajuns deșeurile transportate de viituri.

Citiți și: Primarul comunei Budeasa, anunț important pentru locuitori

Din lacul de acumulare Pitești, cel mai afectat de acest fenomen, au fost colectați 35 de metri cubi de PET-uri, iar din lacul de aumulare Budeasa 10 metri cubi.

Igienizarea a fost realizată de personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș, care a adunat, cu mijloace rudimentare, din barcă, fiecare PET de pe suprafața apei. În unele zile acțiunea a fost îngreunată și de condițiile meteo nefavorabile.

Citiți și: Primărie de lângă Pitești, angajează

„Acest fenomen nu va putea fi stopat până când nu va dispărea practica depozitării gunoiului în locurile neamenajate. Pentru deșeurile abandonate pe malurile apelor curgătoare, apa devine un mijloc de transport care duce la poluarea altor zone.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, autorităţile publice locale sunt direct responsabile de gestionarea regimului deşeurilor în arealul pe care îl administrează. Astfel, obligaţiile consiliilor locale şi ale primarilor sunt menţionate în Ordonanţa nr. 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, cu modificările şi completările ulterioare prevăzute în Legea nr. 515/2002:

„Articolul 8. Consiliile locale, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale ale sectoarelor acestuia, precum şi primarii au obligaţia să asigure, în condiţiile legii:

c) prevenirea poluării accidentale a mediului sau a surselor şi cursurilor de apă prin depozitarea necontrolată a deşeurilor de către agenţii economici sau de către cetăţeni;

j) organizarea de acţiuni pentru salubrizarea şi igienizarea localităţilor;

k) curăţenia şi salubrizarea digurilor şi a malurilor, a cursurilor de apă, asanarea terenurilor insalubre şi prevenirea poluării apelor”, precizează Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea (ABAAV).

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441