New Profesional Consult 930 x 122

itm argeș

ARGEȘ: SCHIMBARE PE PIAȚA MUNCII

Argeș: Schimbare pe piața muncii. Legea nr. 52/2011 cu privire la exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri se schimbă după cum urmează, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș:

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

1.La articolul 4, alineatul (4) se modifică și va avea următorul cuprins:

Niciun zilier nu poate presta activități pentru același beneficiar pe o perioadă mai lungă de 90 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic, cu excepția zilierilor care prestează activități în domeniul creșterii animalelor în sistem extensiv prin pășunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, precum și activități sezoniere în cadrul grădinilor botanice aflate în subordinea universităților acreditate. În cazul acestora, perioada nu poate depăși 180 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic.

Citiți și: ITM anunță clar și răspicat: Sunteți obligați! Altfel, sancțiune 10.000 de lei!

2.La articolul 5, alineatul (2), litera e) se modifică și va avea următorul cuprins:

Să plătească zilierului remunerația cuvenită, prin orice mijloc de plată admis de lege, la sfârșitul fiecărei zile. Plata remunerației se poate realiza cel mai târziu la sfârșitul săptămânii sau al perioadei de desfășurare a activității, respectiv lunar în situația în care perioada de desfășurare a activității depășește 30 de zile, numai cu acordul exprimat în scris de către zilier și beneficiar.

Modalitatea de plată electronică și aspectele care privesc plata remunerației se stabilesc prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

3.La articolul 8, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu următorul cuprins:

Pentru zilierii care prestează activități în domeniul creșterii animalelor în sistem extensiv prin pășunatul sezonier al ovinelor, bovinelor și cabalinelor, Registrul de evidență a zilierilor prevăzut la alin. (1) se întocmește săptămânal.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3