EcoMoto 930×122

diicot

ARGEȘEAN ACUZAT DE TERORISM. DETALII INCREDIBILE

Argeșean acuzat de terorism. Potrivit informațiilor noastre, bărbatul de 39 de ani acuzat de terorism este din comuna argeșeană Lunca Corbului. Perchezițiile ar fi fost făcute în comuna sa de domiciliu și în comuna Mușătești, acolo unde ar fi fost prins.

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

Individul s-ar fi convertit la islamism în anul 2015, în Franța. Nu oriunde, ci în pușcărie, acolo unde ar fi fost închis pentru mai multe furturi.

La această oră, este audiat de procurorii de la D.I.I.C.O.T. Pitești.

Citiți și: Companii spaniole fraudate (și) de argeșeni! Au furat 2,5 milioane de euro!

Serviciul Român de Informații (SRI) face precizări în legătură cu bărbatul suspectat de terorism. Amănunte despre percheziții, AICI.

„Serviciul Român de Informații, în calitate de autoritate națională în prevenirea și combaterea terorismului, a întreprins măsuri specifice de documentare informativă, în baza unui mandat de siguranță națională, a unui cetățean român, în vârstă de 39 de ani, suspect de terorism.

În fapt, cetățeanul a intrat în atenția SRI în anul 2015, prezentând indicatori specifici unei persoane aflate într-o etapă avansată a procesului de autoradicalizare.

Cel în cauză s-a manifestat prin activități de propagandă teroristă, derulate în mediul relațional și on-line, în favoarea organizației teroriste DAESH, la care și-a declarat adeziunea.

Concret, cetățeanul și-a exprimat în repetate rânduri intenția, și a încercat să convingă și alte persoane, de a se deplasa în Siria pentru a se alătura organizației teroriste DAESH.

Cetățeanul a adoptat o formă radicală a islamului în timpul șederii sale, timp de mai mulți ani, pe teritoriul unui stat din Uniunea Europeană, unde a dezvoltat legături cu membrii unui grup jihadist din țara respectivă. Întors în România, cetățeanul a desfășurat, în mod conspirat, acțiuni de documentare detaliată asupra unui obiectiv militar de pe teritoriul României, cu scopul declarat de a contribui la organizarea unui atentat terorist la acea bază.

SRI a sesizat DIICOT cu privire la acțiunile ilegale ale cetățeanului în cauză. Pe tot parcursul investigațiilor Serviciul a beneficiat de sprijinul partenerilor interni din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului și al partenerilor externi din alte două state. (…)”, transmite SRI.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3