930×122 CAPRA 5

diicot

ARGEȘ: PERCHEZIȚII LA UN SUSPECT DE TERORISM

Argeș: Percheziții la un suspect de terorism. Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. Piteşti au desfășurat o acțiune pentru prinderea unui bărbat bănuit de infracțiuni de terorism.

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

În această dimineață, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. Piteşti, împreună cu polițiști din Argeș, au făcut 3 percheziții domiciliare în județul Argeș, pentru prinderea unui bărbat bănuit de infracțiuni de terorism.

Perchezițiile s-au derulat într-un dosar penal în care sunt făcute cercetări cu privire la infracțiuni de promovare a unui mesaj prin propagandă în public având ca intenție instigarea la infracţiuni de terorism și cu privire la infracțiuni de culegere sau deţinere, în scopul transmiterii, ori de punere la dispoziţie de date şi informaţii despre obiective vizate de o entitate teroristă.

Citiți și: S-au trezit cu mascații la ușă! Prejudiciu de 80.000 de € în domeniul asigurărilor auto

Din cercetări au rezultat indicii că, începând din luna noiembrie a anului 2016, bărbatul ar fi folosit mai multe conturi personale pe o reţea de socializare, prin intermediul cărora ar fi postat şi distribuit fotografii cu sigla grupării teroriste DAESH (ISIS).

De asemenea, de pe aceleaşi conturi ar fi postat înregistrări cu atacuri şi execuţii ale grupării, săvârşite prin decapitare şi împușcare, cu intenția de a le face cunoscute și de a determina câștigarea de noi adepți capabili să recurgă la același gen de fapte.

Totodată, în primăvara anului 2015, individul s-ar fi deplasat în zona unui obiectiv militar de pe teritoriul României (n.r. – ar fi vorba de baza militară româno-americană de la Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța) pentru a studia căile şi punctele de acces şi modalitatea în care acesta este îngrădit.

Tot din cercetări s-a mai stabilit că bărbatul ar fi cules informaţiile respective în scopul transmiterii ori punerii lor la dispoziţia unei entități teroriste salafiste și pro-jihadiste dintr-un stat al Uniunii Europene, bănuită că ar avea legătură cu persoanele care au revendicat atentatele teroriste din Paris din data de 13 noiembrie 2015.

Pentru investigarea infracţiunilor de terorism, măsurile de supraveghere tehnică au fost puse în executare de Serviciul Român de Informaţii.

Amănunte despre acest caz, AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3