EcoMoto 930×122

edr

Din iulie, dispozitiv obligatoriu pentru toate mașinile!

Din iulie, dispozitiv obligatoriu pentru toate mașinile!

Citiți și: Apare o nouă taxă împovărătoare!

Comisia Europeană a decis implementarea unui nou dispozitiv – Event Data Recorder (EDR).

Cunoscut sub numele de ,,cutie neagră” auto.

Citiți și: Șoferii care fac așa ceva riscă pușcăria!

Începând cu data de 6 iulie 2024, montarea obligatorie a acestui dispozitiv va deveni standard pentru toate mașinile noi înmatriculate în Uniunea Europeană.

Inspirat din tehnologia aviației, unde a fost utilizat de ani de zile, EDR va colecta și stoca informații esențiale de la o varietate de componente ale autovehiculului.

Acesta va înregistra date precum:

– viteza de deplasare,

– poziția pedalelor de accelerație și frână,

– turația motorului,

– unghiul de virare,

– activitatea sistemelor de siguranță

– momentul declanșării airbag-urilor.

Din iulie, dispozitiv obligatoriu pentru toate mașinile!

Datele vor fi înregistrate în timp real, dar salvate doar în cazul unui accident, cuprinzând 5 secunde înainte și 3 secunde după impact.

În ceea ce privește protecția datelor și viața privată, Comisia Europeană a asigurat că sistemul nu va permite identificarea proprietarului sau a șoferului și nu va înregistra audio sau video.

Parlamentul European va defini clar durata păstrării datelor și entitățile autorizate să le acceseze.

Citirea datelor va fi posibilă prin mufa de diagnosticare OBD.

Iar în cazul deteriorării acesteia, descărcarea informațiilor se va face cu un aparat special.

Scopul acestei inițiative este de a sprijini autoritățile și experții în accidente.

Acest lucru va oferi informații esențiale care să contribuie la îmbunătățirea infrastructurii rutiere și a designului autovehiculelor.

Prin utilizarea acestor date, se estimează că se vor putea obține informații imposibil de determinat în cadrul unei expertize clasice, contribuind astfel la o mai bună gestionare a siguranței rutiere în Europa.

Foto: Facebook/ Info Trafic Pitesti

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

14 comentarii

  • Nicolae Cucu spune:

    Sub diverse pretexte,aparent pentru o mai bună protecție a cetățenilor,UE devine o organizație totalitară,unde pe nesimțite cele mai elementare drepturi ale cetățenilor sunt subminate cu abilitate,transformând cetățeni UE în sclavi moderni,mai sclavi decât orice sclavi din istoria omeniri!

  • Sandu Tudor spune:

    Corect !

  • HERMANDECROCU spune:

    Dacă ai absolvit o facultate diploma este definitiva pe tot parcursul vieții,dacă ai obținut carnetul de conducere în urma unui examen al cunoștințelor teoretice și practica conducerii vehiculelor ar trebui sa fie tot la fel nu înnoire din zece în zece ani.Desigur testarea medicala periodica în ambele cazuri a stării de sănătate pentru exercitarea activităților,altfel suntem sclavii unei dictaturi.Subliniez faptul ca un drept câștigat devine drept si nu poate fi anulat!

  • Cristian spune:

    buna tuturor ,totul tine de taxare si control ….bani ,viteza prea mare …risc marit ptr asigurare ,creste plata ,utilizezi frana prea mult ,comsum ridicat toate astea duc la amprenta de carbon ,produci mult co2 ,trebuie sa platesti mai mult ca opluezi sau ai depadit no de km care ti l vor da ei mai tarziu …..

  • Vvv spune:

    nu le convine celor care nu respectă regulile de circulație și sunt șoferii indisciplinați și inconștienți și mâine poimâine provoacă tragedii pe străzi ,la astfel de specimene sa li se ia permisul pe viață.

  • Valentin spune:

    Consider ca este o noua posibilitate de monitorizare a vieții private a persoanei.
    Cine sunt inițiatorii?
    Pe cine au consultat când au luat aceasta decizie?
    Mai bine ar investi în sănătate,educație.
    Sa opreasca conflictele militare ar fi mult mai util pentru omenire

  • Maier Alin spune:

    Bine zis, Cristian.
    Niste mizerabili!

  • Gheorghe spune:

    Sunt total de acord! Ar trebui un sistem avansat de urmărire completă tip gps a mașinilor, dar și străzile sa fie dotate cu camere video de supraveghere inteligenta. Sunt mulți cocalari vitezomani, conspirationisti și drogați care se cred Dumnezeul șoșelelor.

  • Tilikă spune:

    mă minunez la ce comentarii sunt!!! lasă că o să vă monitorizeze și o să vadă cîti km parcurgeți pe an , și o să vă mărească asigurări și altele.

  • Gigi de la Oțelărie spune:

    Daca nu merg cu limita legală pe un drum cu vizibilitate și liber nu înseamnă că sunt un maniac care nu știe să conducă sau care produce accidente. Nu mi se pare corect ca stilul meu de condus sa fie analizat de nu știu ce soft, ca mai apoi niste „domni deștepți” să-mi pună taxe în funcție de ce arata soft-ul ala.

    Accidentele sunt produse și de cei care merg ca „melcul”… bineînțeles, nu sunt adeptul vitezei excesive sau a manevrelor periculoase… mai ales în zonele aglomerate.

  • Ghitescu Teodor spune:

    Corect!

  • Vasile George spune:

    Avantaj…firmele de asigurări… Este cu bătaie lungă. Să vezi asiguratorul cum vine și zice…,,Nu plătim dauna, pentru că ai frânat prea… brusc…”

  • Alex spune:

    Pt Gigi
    Daca incalci legea (depășirea limitei de viteză ) cu bună știință înseamnă că te picuri pe lege și pe restul participanților la trafic ( care există,că nu-i vezi e partea a2-a),pe când îi observi e târziu daca ai viteză mare. Limitele de viteza au fost făcute în urma experientei și numărului de accidente datorate vitezei .

  • Gabriel spune:

    Mulți comentatori fără cap.
    Sistemul înregistrează 8 secunde doar la accident. Cum se aplica tirania controlului vieți de UE ?
    Permisul este un drept limitat. Ar trebui ca și la activitatea profesionala la 4 sau 5 ani un curs de teorie pentru actualizarea cunoștințelor și examen la sala. Sa vedem care mai este apt sa conducă.
    Incalci legea cu mult sau des, nu ai dreptul la permis. Dacă noi toți respectam o lege și tu nu, tu te excluzi din club.
    Despre supravegherea nonstop ea este deja instalata pe mașini prin e-call. Are GPS, are microfon, are senzor în scaune și la airbag. Noul sistem este doar o mica portiță deschisa spre recunoașterea urmăriri totale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90