930×122 CUMPANA 5

caniculă

ARȘIȚĂ CUMPLITĂ! VESTE DE ULTIMĂ ORĂ DE LA METEOROLOGI

Arșiță cumplită! Veste de ultimă oră de la meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puțin timp un cod roșu și un altul portocaliu pentru zilele de 4 și 5 august 2017 (vezi harta!).

Citiți și: Alertă! Argeșul lovit de un cod roșu de furtuni!

Meteorologii anunță pentru vineri și sâmbătă un val de căldură, temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat.

COD ROȘU

Citiți și: Argeș: Vin furtunile! Cod galben de vijelii și grindină

Vineri (4 august) și sâmbătă (5 august) valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent în zonele joase de relief între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime nocturne vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.

În zonele de câmpie și de podiș ale județelor Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei și care se vor situa între 39 și 42 de grade!

COD PORTOCALIU

În Moldova, Dobrogea, Muntenia (inclusiv în județul Argeș) și local în Maramureș, Transilvania și Oltenia temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.

Notă: Treptat, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice și va persista până spre mijlocul săptămânii viitoare. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, în special în zonele de munte și în jumătatea de nord a țării.

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3