New Profesional Consult 930 x 122

anvelopare termica

ATAC LA TURNURI! PRIMĂRIE DRAGĂ, DORMI ÎN PACE! VEZI GALERIE FOTO!

„Epopeea” reabilitării termice după ureche își consumă, cu temeinicie, noi și noi episoade în incredibilul oraș al lalelelor-Pitești. Incredibil prin felul în care au ajuns să arate blocurile de locuințe.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

După anveloparea termică, fațadele multora nu mai respectă o iotă din regulile minime de urbanism: de la un grup de apartamente la altul sau, în cel mai fericit caz, de la scară la scară, culorile diferă strident, supărător. Fiecare asociație de proprietari și-a revopsit blocul pur și simplu după cum a tăiat-o capul. În unele situații, nu puține, doar câțiva proprietari au avut bani pentru reabilitare termică. Urmarea? Priviți fotografiile! Așa arată acum blocul turn B 5 de pe strada „Calea Bascovului”, din cartierul Ceair (foto 1-4). Ceva mai încolo – blocul turn B 8, recent anvelopat termic. Evident, cum altfel?, nu pe de-a-ntregul! Numai părți din el, c-așa e moda în Pitești! (foto 5).

Vinovată? Primăria. Instituția condusă de Tudor Pendiuc a închis și închide ochii. Primărie dragă, dormi în pace! Iar atât timp cât Primăria lui Pendiuc se încăpățânează să doarmă pe ea ca o nesimțită, ca „nesimțiții” vom continua și noi să publicăm fotografii cu blocurile de groază ale unui oraș care nu se mai respectă pe sine. Ce să-ți spun… orașul lalelelor!

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

555×222  MAIA

Comentarii

Un comentariu

  • prafdestele spune:

    Felicitari pentru articole domnule autor! Va rog sa continuati sa publicati diferitele probleme/nereguli prezente in orasul asta al nostru ce pare uitat de lume uneori…
    Careva lucruri ce-ar trebui infaptuite imediat, ce-ar schimba radical fata orasului:
    – reabilitarea termica uniforma, integrala a blocurilor (tot blocul va fi vopsit in aceeasi culoare, de preferinta una calda, dar nu tipatoare, pentru ca sunt satul de „griul comunist” omniprezent; balcoanele deasemenea vor fi reabilitate si ele pe cat posibil la fel, nu unul cu partea inferioara din zidarie, iar altul, al vecinului din tamplarie PVC); aici se impune un ajutor financiar din partea primariei, altfel nu vor reusi toti locatarii sa-si renoveze integral locuinta in acelasi timp; Sunt destule primarii ce au reusit fie prin fonduri europene, fie din fonduri proprii sa-si ajute populatia in aceasta privinta;
    – cat mai multe cosuri stradale, amplasate cat mai des si nu doar pe marile bulevarde ci si pe arterele secundare si pe aleile dintre blocuri, dar si obligata fiecare asociatie de locatari sa isi instaleze in fata scarii cate un cos de gunoi (de multe ori am mers cu un ambalaj in mana sute de metri in cartier pana am gasit un cos de gunoi in care sa-l arunc), iar acele cosuri de gunoi vor fi curatate periodic, ori de cate ori va fi nevoie, atat cele stradale de catre cei de la ADP, cat si cele din fata blocurilor de catre femeile de serviciu ale blocurilor respective; n-ar mai exista niciun motiv pentru care sa fie aruncat vreun gunoi pe jos, dar si amenzi nesimtitilor care fac acest lucru.
    – repararea/ asfaltarea capitala a strazilor, aleilor, trotuarelor cu probleme (prea sunt pline de gropi si valurite strazile, prea arata ca dupa un cutremur sau bombardament.. si multe trotuare la fel..sunt sparte, trase utilitati si lasate asa apoi); Nu sunt specialist, dar nici naiv… prea se deterioreaza repede asfaltul din orasul asta dupa ce a fost turnat, prea dupa un an trebuie asfaltata din nou o strada, „carpita”, caci la noi in oras numeri pe degetele de la o mana strazi asfaltate integral…
    – spatiile verzi ale orasului ingrijite permanent, arbori, arbusti, iarba, dar si mobilierul stradal, plus sanctiuni drastice celor care le deterioreaza;
    – obligarea proprietarilor de terenuri virane de a le imprejmui si a tunde periodic iarba crescuta pe terenul lor; bine ar fi ca si in zonele cu case sa fie ajutati proprietarii fara posibilitati financiare sa-si reabiliteze gardurile, integrandu-le ca si aspect zonei respective; am observat foarte multe garduri cu aspect deplorabil, unele chiar la bulevardele mai importante ale orasului.
    – ingroparea cablurilor de electricitate, internet si orice altceva de pe stalpii stradali; foarte urat aspect ofera zonei acele cabluri claie peste gramada sus pe stalpi; Si in acest caz unele orase din Romania au reusit sa-si rezolve aceasta problema.
    Mai sunt nenumarate probleme, dar macar acestea de-ar fi rezolvate, am avea parte de un oras mai frumos, mai primitor, in care ne-am simtii mai bine cu totii…
    Persevereati si d-voastra presa sa scoateti in evidenta tot ce trebuie schimbat in orasul asta si poate vom reusi sa schimbam fata orasului…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90