930×122 CAPRA 5

bnr

ATENȚIE, ȘOFERI! ȘI MAȘINILE BNR VOR AVEA PRIORITATE DE TRECERE

Atenție, șoferi! Și mașinile BNR vor avea prioritate de trecere. Mașinile Băncii Naționale a României (BNR) care fac sau care însoțesc transporturi de valori ar urma să fie dotate cu girofar albastru, șoferii fiind astfel obligați să le acorde prioritate de trecere, informează profit.ro.

Citiți și: Șoferii, obligați să reducă viteza! Amenzi uriașe!

Potrivit sursei citate, o propunere legislativă în acest sens a fost inițiată în Parlament.

“Prin modificările propuse se dorește recunoașterea coloanei de transport special și interzicerea interpunerii altor autovehicule între cele care alcătuiesc coloana, posibilitatea efectuării în siguranță a unor manevre specifice pentru evitarea producerii unor situații deosebite în timpul deplasării, precum și descurajarea unor atitudini agresive din partea unor persoane care tulbură ordinea publică.”, se arată în inițiativa legislativă.

Citiți și: Șoferii care fac așa ceva riscă pușcăria!

Cu alte cuvinte, dacă propunerea va fi adoptată în Parlament și va deveni lege, mașinile BNR care fac sau care însoțesc transporturi de valori vor avea în trafic același regim ca ambulanțele sau autovehiculele Poliției sau Jandarmeriei. Amănunte puteți citi în articolul publicat de profit.ro. (Foto: descriptiv) 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3