930X122 MAIA

ora de iarnă

ceas

ORA DE IARNĂ 2020. SCHIMBAREA OREI NE POATE AFECTA ORGANISMUL

În această noapte, România va trece la ora oficială de iarnă.

Citiți și: Este oficial! Ce se întâmplă în această noapte cu ora de iarnă

Atenție! Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră. Prin urmare, ora 4 va deveni ora 3. Ziua de duminică, 25 octombrie 2020, va număra astfel 25 de ore și va fi cea mai lungă din cursul anului.

Potrivit convenției internaționale la care România este parte, la ora oficială de iarnă se trece în ultima duminică din luna octombrie. La ora oficială de vară vom reveni în ultima duminică din luna martie a anului viitor.

Citiți și: Ora de iarnă 2022: Se mai schimbă ora sau nu?

Cum ne afectează schimbarea orei

Medicii spun că schimbarea orei poate perturba organismul, mai ales în cazul categoriilor aflate la extreme: copiii şi vârstnicii. Nu este exclus să apară insomnii, oboseală, nervozitate sau dureri de cap.

„Unele persoane prezintă tulburări de adaptare. Oganismul uman are o ritmicitate: zi, noapte, somn, veghe. În momentul în care apare deplasarea orelor de som, apare o perturbare”, explică Valentina Boboc – medic de familie.

Pe lângă modificările somnului, ne putem confrunta cu astenie, vertij, irascibilitate, anxietate, tulburări de concetrare sau modificarea apetitului.

SURSA: DIGI24

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3