930×122 POSADA 5

autostrazi

AU „CONFISCAT” BANDA DE URGENȚĂ

„Au confiscat” banda de urgență. Poliţiştii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic mulţi conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgenţă, creând situaţii periculoase.

Citiți și: Noua lege a Poliției Române! Toți românii trebuie să știe

Din statisticile accidentelor rutiere produse pe autostrăzi reiese că sunt frecvente cazurile în care autovehicule oprite pe banda de urgenţă au fost lovite de alte mașini. Conducătorii auto care au provocat aceste accidente fie au fost neatenţi sau obosiţi, fie nu au observat autovehiculele oprite.

Pe banda de urgenţă pot circula doar mașinile cu regim prioritar, care se deplasează la intervenţii sau în misiuni cu caracter de urgenţă.

Citiți și: Poliția Română: „Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?”

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române le recomandă conducătorilor auto ca în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor se sancţionează cu trei puncte de penalizare şi cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă).

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3