New Profesional Consult 930 x 122

anaf

BIG BROTHER ANAF, OUT!

În urma criticilor din presă, ANAF dă înapoi și revine asupra proiectului prin care, odată materializat, ar fi avut permisiunea legală să-și bage nasul cu de la sine putere în cardurile contribuabililor. Fără notificarea și permisiunea utilizatorului și fără mandat de la o instanţă.

Citiți și: Țepe în numele ANAF. Mai mulți români s-au trezit cu datorii la Fisc

Cu puțin timp în urmă, ANAF, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș, a transmis un comunicat de presă referitor la acest subiect: “Scopul proiectului aflat în dezbatere publică privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale este acela de a permite ANAF monitorizarea tranzacțiilor și a fluxurilor de bani utilizați pentru plata bunurilor sau serviciilor achiziționate.

Având în vedere inexistența vreunui interes instituțional vizavi de datele personale, în proiect se va înlocui solicitarea de raportare a unor informații precum codul de autorizare a plății, numărul de card sau detaliile privind identitatea deținătorului unui card, cu solicitarea comunicării detaliilor (dată, valoare și cont) tranzacțiilor realizate prin intermediul POS.

Citiți și: Telverde pentru contribuabilii care vor să reclame abuzuri

ANAF este operator de date cu caracter personal înregistrat cu numãrul 759.”

Detalii despre proiectul inițial care a scandalizat opinia publică, aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/iti-convine-anaf-vrea-acces-la-cardul-tau/.

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3