EcoMoto 930×122

evaziune

mascati_descindere

BILANȚ ÎN DOSARUL DE EVAZIUNE ȘI SPĂLARE DE BANI: 16 REȚINERI ȘI DOUĂ MAȘINI DE LUX CONFISCATE

16 persoane au fost reținute de polițiști în urma celor 54 de percheziţii făcute de Poliția Română în București și în 14 județe, printre care și Argeș, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Polițiștii au ridicat documente contabile aparținând mai multor societăți comerciale și două autoturisme de lux, în valoare de circa 60.000 de euro, asupra cărora va fi pus sechestru asigurător. De asemenea, 22 de persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani au fost conduse la audieri. 16 dintre ele au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți cu propunere de arestare preventivă.

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

Reamintim că, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Poliției Române, peste 250 de poliţişti, dintre care 75 specializaţi în investigarea fraudelor, sprijiniţi de poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, precum şi de luptători de acţiuni speciale şi jandarmi, au făcut ieri percheziții în Bucureşti şi 14 judeţe (Argeș, Mehedinţi, Iaşi, Giurgiu, Bihor, Prahova, Dâmboviţa, Vâlcea, Dolj, Vrancea, Buzău, Ilfov, Ialomiţa şi Galaţi).

Reprezentanţii societăţilor implicate sunt suspectați că în aniii 2013 și 2014 ar fi realizat achiziţii de mărfuri în sistem intracomunitar din Ungaria, Bulgaria şi Polonia (mase plastice, materiale de construcţie, profile din PVC, ţevi, tablă și fier beton) pe care le-ar fi revândut pe piaţa internă eludând plata TVA şi a impozitului pe profit, prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de la alte societăţi controlate de persoanele bănuite. Activităţile infracţionale s-ar fi derulat în complicitate cu mai mulți transportatori, care schimbau documentele de transport la intrarea în ţară, creând astfel o aparenţă de legalitate a transporturilor de mărfuri. Prejudiciul estimat până în prezent este de 3.000.000 de euro, reprezentând taxe şi impozite sustrase de la plată.

Citiți și: S-au trezit cu mascații la ușă! Prejudiciu de 80.000 de € în domeniul asigurărilor auto

Întreaga activitate a beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii. (Foto: Arhivă)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90