EcoMoto 930×122

borduri

BORDURIADA DE PITEȘTI: PARCARE ȘOC ÎN TRIVALE!

Bordurizarea Piteștiului continuă ca un tăvălug, complet nestingherită de nemulțumirile și criticile cetățenilor. Montarea de borduri, nu în puține locuri total inutile, se desfășoară cu frenezie.

Citiți și: Pitești. Bătaie de joc la Kaufland, în Nord! Situație sumbră – Video

Reamenajarea parcărilor stradale se face și ea tot pe bază de borduri.

În urmă cu două săptămâni v-am prezentat felul în care a fost „croită” o parcare de pe strada Florilor, de lângă Expo Parc: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/borduriada-de-pitesti-parcare-soc-langa-expo-parc/.

Citiți și: Argeș: Tineri grav răniți! O șoferiță, impact puternic cu o autospecială

Ulterior publicării articolului, strada a fost asfaltată și adusă la nivelul bordurilor așezate ca un prag la intrarea în parcare. Nu asupra accesului la locul de parcare am vrut să atragem atenția, acces care nu mai reprezintă o problemă. Ceea ce ne intrigă este inutilitatea bordurilor respective. Practic „îngropate” în asfalt, bordurile-prag au cel mult rol decorativ.

Cui îi trebuie, însă, așa ceva? Cui folosește?

Parcarea de la Expo Parc nu este un caz izolat. „Măreața” idee a proiectantului pare a fi generală pentru întreg Piteștiul. Astăzi vă dăm un alt exemplu: o parcare din cartierul Trivale, de pe strada Eugen Lovinescu, din vecinătatea blocului 81, amenajată tot cu bani de la bugetul local.

După cum puteți vedea în fotografii, situația este mai absurdă decât în privința parcării din Ceair. Nu un rând de borduri, ci două, cu un spațiu între ele, au fost montate la intrarea în parcare, pe toată lungimea ei!

Cel mai probabil, ca și în primul caz, strada va fi ridicată prin asfaltare la nivelul șiragului dublu de borduri (până atunci, șoferii din zonă își „rup” autoturismele când intră în parcare). Bun. După care bordurile vor fi numai pentru… decor!

Nu excludem posibilitatea ca altora să le placă. Din punctul nostru de vedere, însă, este o bătaie de joc. Sunt bani „îngropați” în borduri fără utilitate.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3