930 x122 grota rece

buget

parlament-vot2

Bugetul de stat, aprobat de Parlament

În urmă cu puțin timp, Parlamentul a adoptat bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2014.

Citiți și: „Pur și simplu v-au călcat în picioare!”

În favoarea adoptării bugetului de stat au votat 346 de parlamentari, iar împotrivă – 49 de voturi. Au fost şi 7 abţineri. Bugetul asigurărilor sociale de stat a trecut de Parlament cu 347 de voturi „pentru”, cu 49 de voturi „împotrivă” şi 7 abţineri.

Amintim că bugetul de stat adoptat de Parlament prevede creșterea salariului minim brut pe economie. Creșterea urmează să fie operată în două etape. Prima, la 1 ianuarie 2014, de la 800 de lei, la cât se ridică acum, la 850 de lei. A doua, la 1 iulie, de la 850 la 900 de lei. De asemenea, toate pensiile vor fi indexate anul viitor cu 3, 76%.

Citiți și: Planuri pentru Pitești: Decizii capitale!

În plus, la 1 iulie contribuțiile sociale la angajatori ar urma să scadă cu 5%, cu condiția ca până atunci să fie găsite resursele financiare care să compenseze la bugetul statului efectele măsurii.

Pe de altă parte, la 1 ianuarie 2014 va fi introdusă o acciză de 7 eurocenți la litrul de carburant (atât benzină, cât și motorină). Banii astfel colectați ar urma să se ducă într-un fond special destinat investițiilor în infrastructura rutieră. De asemenea, tot de la 1 ianuarie 2014, accizele vor fi indexate în funcție de rata inflației, iar nu în funcție de rata de schimb valutar.

Redevențele pe care le percepe statul pentru resursele naturale, cu excepția petrolului și a gazelor naturale, vor fi mărite cu 25%.

Cota unică de impozitare și TVA vor rămâne neschimbate anul viitor: 16% și, respectiv, 24%.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90