EcoMoto 930×122

Arges

CE A CONFISCAT POLIȚIA DE LA CONTRABANDIȘTII DE ȚIGĂRI

După cum v-am informat, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea unui procuror de la D.I.I.C.O.T. Pitești, au făcut ieri 34 de percheziţii domiciliare în județele Argeş, Suceava, Satu-Mare şi Galaţi pentru probarea activităţii a 16 persoane bănuite de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional, contrabandă şi spălare de bani. Din totalul de 34 de percheziții, 27 au avut loc în Argeş, 2 în Suceava, 2 în Satu-Mare şi 3 în Galaţi. Revenim acum cu detalii.

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

Persoanele vizate sunt bănuite că începând de anul trecut ar fi constituit sau, după caz, ar fi aderat ori sprijinit o grupare infracţională organizată, cu scopul săvârşirii de infracţiuni de contrabandă cu ţigări şi spălare de bani. Pentru atingerea scopului infracţional aceştia ar fi organizat în Piteşti o reţea clandestină de distribuţie şi vânzare a ţigărilor provenind din contrabandă, asumându-şi fiecare roluri bine stabilite privind aprovizionarea, distribuţia, depozitarea și vânzarea și fiind stabilite legături permanente cu sursele de aprovizionare din judeţele Suceava, Galaţi şi Satu-Mare.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 2.400.000 de lei.

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

În urmă cu puțin timp Poliția Română a anunțat bilanțul acțiunii.

Astfel, în urma percheziţiilor au fost ridicate 882.460 de ţigări, 20.000 de lei, bijuterii din aur (30 de grame), 38 de telefoane mobile, 5 calculatoare, 14 cartele SIM şi o tabletă. 16 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. Pitești pentru audieri. 9 dintre acestea au fost reținute pe bază de ordonanță pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentate instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Amintim că la percheziții au participat şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Suceava, Galaţi şi Satu-Mare, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, de la Centrul Chinologic Sibiu (cu patru câini pentru detectare de tutun) şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. (Foto Arhivă: craiovaniuz.ro)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90