930 x122 grota rece

cl pitesti

CE MĂSURI PROPUNE ȘEFUL ISJ ARGEȘ PENTRU ELEVII DIN PITEȘTI ÎN PERIOADA ÎN CARE CURSURILE SUNT SUSPENDATE

Consilierul local Dumitru Tudosoiu (inspectorul școlar general al IȘJ Argeș) a venit în ședința extraordinară a Cosiliului Local Pitești de joi, 19 martie 2020, cu propunerea alocării de la bugetul municipiului a unor sume pentru implementarea unor soluții de pregătire a elevilor din Pitești în perioada în care cursurile din unitățile școlare sunt suspendate din cauza coronavirusului.

Citiți și: „Generalul” Tudosoiu, luat la „rost” de un elev de la „Brătianu”/ „Ce este un inspector?”

Tudosoiu spune că este oportun și se poate profita de dezvoltarea tehnologică pentru a le oferi elevilor din Pitești posibilitatea unor cursuri online astfel încât aceștia „să nu se decupleze de la programul de învățare”.

„Această prelungire a suspendării cursurilor ar putea fi până pe 1 mai”

Citiți și: Exclusiv. Controversele investiției lui Mario Păun, lângă Brătianu: „Facem orice!”

Potrivit șefului IȘJ Argeș, o astfel de măsură le-ar fi deosebit de necesară mai ales elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, care, în vară, au de susținut examene (Evaluare națională și Bacalaureat).

„Vin cu solicitarea, rugămintea – și cred că ar fi oportun – ca noi, Consiliul Local, dacă vom ajunge la o variantă care va sta în picioare, să investim niște bani într-o aplicație, într-un set de aplicații care se găsesc pe piață, astfel încât fiecare unitate de învățământ să aibă această chestiune de grup. Eu vă spuneam de anul trecut că o putem numi catalogul electronic per total, dar nu catalogul în sine, în care trec notele și absențele mă intresează, ci ceea ce e în spatele lui, posibilitatea ca un profesor să intre pe contul lui, cu parola lui, să posteze lecțiile, să posteze temele, să le verifice, să aibă feedback de la elevi (…).

Dacă am ajunge la o soluție palpabilă, am fi oraș-pilot în România în a oferi serviciile online. Din ce informații am eu, această prelungire a suspendării cursurilor ar putea fi până pe 1 mai.

Ideea de bază e să le oferim ceva celor 27 de mii de copii pe care îi avem în Pitești, să putem găsi o formulă prin care să venim în întâmpinarea lor”, a spus Dumitru Tudosoiu.

Primarul Cornel Ionică s-a arătat însă ușor rezervat cu privire la propunere.

„O aplicație, niște măsuri de genul ăsta cred că se iau și la nivel de țară, vom vedea de unde ne putem  inspira (…). Costurile sunt imprevizibile, s-ar putea să fie foarte mari. (…) Eu vă spun că la momentul ăsta presiunea pe buget este fantastică. Bugetul național e la pământ, oamenii nu au de lucru (…). Vom vedea pe ce calup mergem”, a afirmat primarul Piteștiului.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3