930×122 CAPRA 5

coronavirus

CE S-A ÎNTÂMPLAT CU PREȚURILE ÎN PLINĂ EPIDEMIE DE CORONAVIRUS. SCUMPIRI/IEFTINIRI

Comparativ cu luna aprilie a anului trecut, în aprilie 2020 preţurile de consum au crescut cu 2,7%, informează Direcția Județeană de Statistică Argeș.

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

Față de precedenta raportare (martie 2020 față de martie 2019, cu o creștere de 3% a prețurilor de consum), s-a înregistrat o scădere a ratei anuale a inflației.

“Izbucnirea epidemiei de coronavirus și adoptarea de restricții guvernamentale pentru a limita răspândirea virusului au avut consecințe atât asupra colectării datelor, cât și asupra calculului indicelui prețurilor de consum (IPC)”, explică statisticienii.

Citiți și: Criză de carburant! Lovitură puternică pentru șoferi

Comparativ cu luna precedentă (martie), în aprilie 2020 cele mai mari scumpiri au fost la cartofi (+8,96%), fasole boabe și alte leguminoase (+5,84%), fructe proaspete (+4,75%), legume și conserve de legume (+4,45%) și la citrice și alte fructe meridionale (+3,29%).

La polul opus, cele mai importante ieftiniri au fost la combustibili (-2,67%) și ouă (-1,27%). (Foto: Arhivă – descriptiv) 

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90