New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

Cont unic pentru plata amenzilor rutiere

Cont unic pentru plata amenzilor rutiere.

Citiți și: Noi sancțiuni pentru șoferi. Amenzile ajung și la 2900 de lei

Șoferii amendați contravențional pentru încălcarea regulilor de circulație ar fi trebuit să poată plăti amenzile rutiere primite într-un cont unic încă din 2019. Astfel, cei sancționați ar fi trebuit să poată achita amenzile în orice localitate din țară, în baza unui cod unic al procesului-verbal. Acum, printr-un proiect legislativ ce a primit miercuri votul decisiv din Parlament, se dorește stabilirea unor detalii tehnice legate de contul unic pentru plata amenzilor rutiere, astfel încât acesta să devină operațional în curând.

La modul concret, proiectul stabilește că, “dacă agentul constatator constată în acelaşi timp mai multe contravenţii săvârşite de aceeaşi persoană, pentru amenzile prevăzute la alin. (1) (de circulație – n. red.) se încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii distinct de celelalte”, având o serie de evidenţă unică.

Citiți și: ITM Argeș: Amenzi de peste 200.000 de lei și sute de controale la firmele din județ

Astfel, este introdusă o derogare de la OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, care prevede că, „dacă o persoana săvârșește mai multe contravenții constatate în același timp de același agent constatator, se încheie un singur proces-verbal”.

Emiterea unui proces-verbal doar pentru contravențiile rutiere e necesară, deoarece doar acestea vor putea fi plătite în contul unic, în baza unei serii de evidență, de asemenea, unică, nu și alte amenzi contravenționale. Astfel, cei sancționați pentru încălcarea regulilor de circulație vor putea plăti amenzile de oriunde, în contul unic.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441