930×122 POSADA 5

amenzi

Cont unic pentru plata amenzilor rutiere

Cont unic pentru plata amenzilor rutiere.

Citiți și: Pitești: Tineri puși la mătură de polițiștii locali

Șoferii amendați contravențional pentru încălcarea regulilor de circulație ar fi trebuit să poată plăti amenzile rutiere primite într-un cont unic încă din 2019. Astfel, cei sancționați ar fi trebuit să poată achita amenzile în orice localitate din țară, în baza unui cod unic al procesului-verbal. Acum, printr-un proiect legislativ ce a primit miercuri votul decisiv din Parlament, se dorește stabilirea unor detalii tehnice legate de contul unic pentru plata amenzilor rutiere, astfel încât acesta să devină operațional în curând.

La modul concret, proiectul stabilește că, “dacă agentul constatator constată în acelaşi timp mai multe contravenţii săvârşite de aceeaşi persoană, pentru amenzile prevăzute la alin. (1) (de circulație – n. red.) se încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii distinct de celelalte”, având o serie de evidenţă unică.

Citiți și: Pitești: Trotinete pe Strada Mare cu duiumul! Poliția Locală, inexistentă

Astfel, este introdusă o derogare de la OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, care prevede că, „dacă o persoana săvârșește mai multe contravenții constatate în același timp de același agent constatator, se încheie un singur proces-verbal”.

Emiterea unui proces-verbal doar pentru contravențiile rutiere e necesară, deoarece doar acestea vor putea fi plătite în contul unic, în baza unei serii de evidență, de asemenea, unică, nu și alte amenzi contravenționale. Astfel, cei sancționați pentru încălcarea regulilor de circulație vor putea plăti amenzile de oriunde, în contul unic.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3