Donaris 930 x 122

copii

Copiii și internetul. Studiu îngrijorător

Copiii și internetul. Studiu îngrijorător.

Citiți și: Vești bune pentru cuplurile infertile care vor copii!

Potrivit unui studiu realizat de Organizația Salvați Copiii, 63 % dintre elevi, părinți și profesori consideră că una dintre prioritățile pe care autoritățile ar trebui să și le asume este siguranța copiilor în mediul online.

Pandemia Covid19 a contribuit la intensificarea nevoii copiilor de a petrece mai mult timp pe internet, fie pentru școală, fie pentru activități recreative, accentuând astfel riscurile la care aceștia se expun online.

Citiți și: Argeș: A sunat la 112 și a amenințat că își va omorî soția și copiii

Astfel, cyberbullyingul, sextingul, știrile false sau dependența de internet, reprezintă provocări actuale de mare interes, atât pentru părinți, cât și pentru specialiștii în educație.

Îngrijorarea legată de fenomenul proliferării în mediul online a imaginilor ce înfățișează abuz sexual asupra copiilor sau cele care prezintă conținut ilegal sau dăunător a luat amploare în ultimii ani și s-a accentuat, la rândul său, pe parcursul pandemiei Covid-19.

Numărul de sesizări primite pe parcursul anului 2020 în cadrul liniei esc_ABUZ, ce vizează conținutul ilegal sau dăunător pentru copii din mediul online, a fost de 1.543, iar în 72 % dintre situații, materialele raportate au înfățișat abuz sexual asupra copiilor, nuditate infantilă sau copii care pozează în ipostaze sexualizate.

La fel ca în anii precedenți, într-o proporție covârșitoare (85 % dintre cazuri), victimele sunt de gen feminin. În ceea ce privește vârsta victimelor, 8 % reprezintă cazuri care înfățișează copii cu vârsta aproximativă de până în cinci ani, 76 % dintre rapoarte prezintă copii cu vârsta aproximativă între 6 și 10 ani, 14% dintre victimele înfăţişate în materiale aveau vârsta cuprinsă între 11 și 15 ani, în timp ce 2 % reprezintă adolescenți între 15 și 18 ani.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3