EcoMoto 930×122

colegiul bratianu

De la „Brătianu”, la medic în UK: Extraordinara ascensiune a lui Vlad Gabriel spre succes

De la „Brătianu”, la medic în UK: Extraordinara ascensiune a lui Vlad Gabriel spre succes

Citiți și: Femeie izbită de mașină, în Trivale!

Un parcurs remarcabil

Vlad Gabriel este un exemplu de determinare și succes, având un parcurs impresionant de la Colegiul „Ion C. Brătianu” din Pitești, la Facultatea de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu.

În prezent, tânărul este medic rezident în Anglia.

Citiți și: Alertă maximă în Pitești! O femeie a pus pe toată lumea pe jar

Absolvirea colegiului în Pitești a marcat începutul unei călătorii educaționale și profesionale remarcabile.

Această călătorie a culminat în 2023 cu finalizarea studiilor medicale.

Drumul spre medicină

În 2017, Vlad Gabriel a început cursurile la Facultatea de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu, unde a acumulat cunoștințele și competențele necesare pentru a excela în domeniul medical.

Pe parcursul acestor ani, Vlad a ales să se implice activ și ca paramedic SMURD în Sibiu, oferind primul ajutor și salvând vieți în situații de urgență.

Medic rezident în NHS England

După absolvirea facultății, Vlad și-a continuat drumul profesional în Marea Britanie, unde a devenit medic rezident în NHS England.

Aici, și-a specializat competențele în Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), contribuind la salvarea pacienților aflați în situații critice.

Mesajul lui Vlad Gabriel

Vlad Gabriel a transmis un mesaj plin de însemnătate, evidențiind importanța educației în primul ajutor și impactul acesteia asupra mortalității în prespital.

El a observat o lipsă de informații legate de acordarea primului ajutor în sistemul de învățământ românesc, comparativ cu experiența sa din străinătate.

De la „Brătianu”, la medic în UK: Extraordinara ascensiune a lui Vlad Gabriel spre succes

„Ca fost paramedic SMURD și actual medic ATI în UK, am putut observa lipsa informațiilor legate de acordarea primului ajutor în sistemul de învățământ românesc și efectele asupra mortalității crescute a cazurilor din prespital,” transmite Vlad.

Inițiativa de Educație în primul ajutor

Vlad a avut ocazia de a susține ore de prim ajutor la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” din Pitești, unde a fost elev, colaborând cu profesoara Cristina Atanasescu.

El consideră că educația legată de primul ajutor ar trebui să înceapă încă din școală, oferind elevilor șansa de a învăța cum să salveze vieți.

„Prin familiarizarea elevilor cu noțiunile de prim ajutor, explicațiile legate de importanța acestuia și practicarea informațiilor teoretice, clădim baza unei generații care poate salva o viață.

Am fost impresionat de interesul elevilor de la clasele a IX-a și a X-a din Colegiul Național ‘Ion C. Brătianu’ Pitești și consider că, indiferent de clasă sau specializare, un elev informat este un potențial salvator,” a subliniat Vlad.

Povestea de succes a lui Vlad Gabriel este o sursă de inspirație pentru tinerii din România și din întreaga lume.

Ea demonstrează importanța educației, a dedicării și a implicării active în comunitate.

Prin inițiativa sa de a promova educația în primul ajutor, Vlad contribuie la formarea unei generații mai bine pregătite pentru a face față situațiilor de urgență, oferind astfel o șansă reală la viață.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3