NOR CURIER 930X122

curent

Decizie privind facturile la gaze și curent!

Decizie privind facturile la gaze și curent!

Citiți și: Cinci zile de pană de curent! Bănci, cabinete, spații comerciale și clienți afectați

Clienții casnici al căror consum mediu lunar de electricitate realizat la locul de consum anul trecut a fost între 100,01 – 300 kWh vor beneficia în continuare de un preț plafonat de 0,8 lei/kWh, dar numai în limita unui consum lunar de cel mult 255 kWh, prevede proiectul de ordonanță de urgență de modificare a măsurilor de temperare a scumpirilor la energie intrat în ședința de guvern de azi.

În plus, schema de sprijin, în noua ei formă, va fi aplicată până pe 31 august 2023.

Citiți și: Informația pe care trebuie să o știe piteștenii din aceste zone!

Pentru casnicii care au consumat în medie anul trecut cel mult 100 kWh pe lună, se menține plafonul actual de 0,68 lei/kWh, fără limită de consum.

Spitalele, unitățile de învățământ, creșele și furnizorii de servicii sociale vor plăti maximum 1 leu/kWh, de asemenea fără limită de consum.

Pentru IMM-uri, companiile din industria alimentară și instituțiile publice altele decât cele de mai sus, plafonul va fi de 1 leu/kWh, însă doar pentru 85% din consumul mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021.

Entitățile care nu au istoric de consum pe 2021 vor beneficia de plafon pentru 85% din consumul realizat lunar. Ceilalți consumatori noncasnici nu vor mai beneficia de plafonare.

La gaze naturale, se mențin actualele plafoane, de 0,31 lei/kWh pentru casnici și de 0,37 lei/kWh pentru noncasnicii al căror consum anual de gaze naturale realizat în anul 2021 la locul de consum este de cel mult 50.000 MWh, precum și în cazul producătorilor de energie termică.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90