New Profesional Consult 930 x 122

centura de siguranță

DIALOG POLIȚIST/ȘOFERIȚĂ: “DE CE NU PURTAȚI CENTURA?” “PENTRU CĂ AM SILICOANE!”

Dialog polițist/șoferiță: „De ce nu purtați centura?” „Pentru că am silicoane!” Ministerul Afacerilor Interne a redat pe pagina sa de socializare un dialog între un polițist rutier și o șoferiță. Postarea are ca scop atenționarea conducătorilor auto asupra cazurilor exceptate de la obligativitatea purtării centurii de siguranță. Postarea a devenit virală.

Citiți și: Polițist în misiune, accidentat grav de un șofer băut

“Dialog între un polițist, o șoferiță și el (pasager):
-Bună ziua! De ce nu purtați centura de siguranță?
-Pentru că mi-am pus silicoane!
-Aveți un certificat medical în acest sens?
-Păi, nu se vede? De ce îmi trebuie certificat?
-Pentru că numai medicul poate recomanda să nu purtați centura în astfel de cazuri! Și domnul de lângă dumneavoastră tot cu silicoane?
-Ce vreți să insinuați? Ne luați la mișto…
-Absolut deloc, dar nici el nu are centura pusă!”

Pentru a elimina toate discuțiile referitoare la portul centurii de siguranță, vă readucem aminte că sunt exceptate de la această obligație următorii:

Citiți și: Accident cu scandal: „Îmi bag… în mașina ta!/ „Nu-ți băga tu… în mașina mea!”

– conducătorii auto care execută manevra de mers înapoi;

– femeile în stare vizibilă de graviditate;

– conducătorii de autoturisme care execută servicii de transport public de persoane în regim de taxi când transportă pasageri;

– instructorii auto pe timpul pregătirii practice a persoanelor care învață să conducă un autovehicul pe drumurile publice;

– examinatorul în timpul desfașurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere;

– persoanele care au certificat medical în care să fie menționată afecțiunea care contraindică purtarea centurii de siguranță.

Atenție! Dacă se constată folosirea frauduloasă a unei astfel de adeverințe, este caz penal, care se pedepseste cu închisoarea, atât pentru sofer, cât și pentru medicul care a eliberat-o!”, se precizează pe pagina de socializare a Ministerului Afacerilor Interne. (Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90