Donaris 930 x 122

Arges

EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE DE BANI: 18 SUSPECȚI, AUDIAȚI LA POLIȚIA ARGEȘ

În urma celor 47 de percheziţii făcute în această dimineaţă la persoane bănuite de infracţiuni economice, poliţiştii argeșeni ai Serviciului de Investigare a Fraudelor au ridicat înscrisuri contabile, documente de evidenţă contabilă, un DVR, bani şi unităţi de calcul. 18 persoane au fost conduse la sediul din Pitești al Poliției Argeş pentru audieri. Dintre cele 47 de percheziții (în Argeș, Ilfov, Teleorman, Prahova, Vâlcea, și Dâmboviţa), 22 au fost la sediile unor societăţi comerciale şi 25 la locuinţele unor persoane.

Citiți și: A nins în Argeș!

Mai exact, poliţiştii au ridicat înscrisuri cu caracter de evidenţă contabilă dublă, documente de evidenţă contabilă, un DVR, 8 unităţi de calcul, peste 50.000 de lei şi 17.500 de euro. Din cercetări a reieşit faptul că din anul 2010 şi până în prezent persoanele implicate ar fi făcut operaţiuni vizând achiziţionarea, procesarea şi comercializarea unor importante cantităţi de morărit şi panificaţie, urmate de vânzarea produselor finite, fără a fi întocmite documente justificative sau prin întocmirea de documente care să prezinte cantităţi diminuate faţă de cele reale, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. Potrivit Poliției, sumele de bani obţinute erau disimulate în conturi bancare ale unor persoane fizice intermediare sau în numerar, ulterior fiind folosiţi la achiziţionarea de bunuri şi servicii.

Tot astăzi în Argeş au fost oprite şi verificate în trafic mai multe autovehicule care transportau produse de panificaţie și despre care existau indicii că aparţineau persoanelor vizate. 18 persoane au fost conduse la sediul județean al Poliției, fiind cercetate pentru evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Citiți și: Atenție! Furt masiv într-o parcare din Argeș

La percheziţii au participat 165 de poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Argeș, Ilfov, Teleorman, Prahova, Vâlcea, și Dâmboviţa, polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti şi 50 de jandarmi. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române și al Serviciului Român de Informații. Au pus umărul și oameni de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinră și pentru Siguranța Alimentelor, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș și de la Agenția Națională de Administrare Fiscală detașați la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Pe aceeași temă puteți citi și aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/perchezitiile-vizeaza-o-evaziune-fiscala-de-2-500-000-de-lei-panificatie/. (Foto: Arhivă)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3