930 x122 grota rece

Arges

Film documentar de excepție la Universitatea Pitești. Realizator, Remus Cîrstea.

Vineri, de la ora 13, în corpul I, sala 309, Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității Pitești organizează masa rotundă cu tema „Monumentele și filmul documentar în Argeș”.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Dialogul va avea ca prefață filmul documentar „Antonești–între istorii și ape”. Este un film despre povestea apariției satului modern model Antonești în urmă cu 70 de ani. Satul, cu 39 de case și numeroase clădiri publice, a fost inaugurat, parțial, pe 17 octombrie 1943. Prizonieri sovietici și italieni au constituit principala forță de muncă. Antonești ar putea fi considerat cel mai tânăr sat al județului Argeș și singurul exercițiu practic de recuperare a arhitecturii tradiționale românești în contextul afirmațiilor teoretice și experimentale de modernizare a satului românesc expuse în perioada interbelică. Filmul este realizat de profesorul Remus Cîrstea (foto), cu sprijinul locuitorilor comunei Corbeni, satul Antonești. Masa rotundă are ca invitați istorici reputați, producători de televiziune și specialiști în gospodărirea patrimoniului cultural național din județul Argeș.

Activitatea culturală constituie și un prilej de a deschide festiv cursul de producție TV pentru anul universitar 2013-2014, specializarea Jurnalism.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3