930×122 CAPRA 5

emisiuni

FISCUL, DECIZIE DE MAXIM INTERES PENTRU POPULAȚIE

Fiscul, decizie de maxim interes pentru populație. Ministerul Finanțelor Publice a decis să lanseze astăzi, 4 februarie 2019, trei noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației, cu scadențe la 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 4%, 4,5% și 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Citiți și: Declin demografic în Argeş. La nivel naţional, vom ajunge sub 12 milioane

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

-între 4 și 22 februarie 2019 de la unitățile Trezoreriei Statului;

Citiți și: O NOUĂ OFERTĂ DE TITLURI DE STAT PENTRU POPULAȚIE

-între 4 și 20 februarie 2019 prin rețeaua de oficii poștale din mediul rural;

-între 4 și 21 februarie 2019 prin rețeaua de oficii poștale din mediul urban.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat lansate astăzi sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care vor prezenta documentele legale care le atestă această calitate.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturitățile vor fi stabilite în funcție de interesul manifestat de investitori.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3