930×122 CAPRA 5

dobânzi

ARGEȘENII ÎMPRUMUTĂ MASIV STATUL. DOBÂNZI DE PÂNĂ LA 5%

Argeșenii împrumută masiv statul. Dobânzi de până la 5%. Argeșul se numără printre județele cu cei mai mulți investitori în titlurile de stat emise în acest an de Ministerul Finanțelor.

Citiți și: ROMÂNII POT INVESTI ÎN TITLURILE DE STAT „TEZAUR” ȘI ÎN IANUARIE 2021

În primele patru luni ale anului 2019, peste 26.000 de români au investit în titluri de stat mai mult de 1,4 miliarde de lei. Cele mai multe subscrieri au fost făcute în București, Prahova, Cluj şi Argeş, potrivit Administrației Județene a Finanțelor Publice.

Argeșenii pot subscrie și pentru noile emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul programului „Tezaur”, lansate pe piață la începutul acestei luni (pe 2 mai).

Citiți și: ARGEȘENII ÎMPRUMUTĂ LA GREU STATUL. DOBÂNZI DE PÂNĂ LA 4,5%

Scadențele sunt la 1, 2, 3 și 5 ani, iar dobânzile anuale, de 3,5%, 4%, 4,5% și, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 2-31 mai 2019 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului, în perioada 2-29 mai de la oficiile poștale din mediul rural, iar în perioada 2-30 mai de la oficiile poștale din mediul urban.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș precizează:

-sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii;

-a fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni;

-investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri, doar în perioada de subscriere;

-titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu;

-dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune;

-titlurile de stat emise în cadrul programului „Tezaur” sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans;

-în cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

„Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturitățile vor fi stabilite în funcție de interesul manifestat de investitori”, transmite sursa citată.

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90