EcoMoto 930×122

credite

Lovitură dură pentru cei care au credite pentru locuințe!

Lovitură dură pentru cei care au credite pentru locuințe!

Citiți și: Atenție! Obligatoriu pentru toți proprietarii de locuințe!

La 30 septembrie vom vedea noul nivel al IRCC publicat de BNR.

Economiştii bancari, pe baza tranzacţiilor deja publicate de BNR, se aşteaptă ca noul IRCC care va intra în vigoare după 2 octombrie 2022 să crească la peste 4,08% faţă de 2,65% cât este în prezent.

Citiți și: Anunțul momentului pentru cei care vor o locuință!

Practic, dobânda de care o vor plăti cei cu credite legate de IRCC va ceea ce va contribui cu o majorare de 25% -30% a dobânzilor la credite.

Din fericire, ROBOR-ul la 3 şi 6 luni dă semne că s-a stabilizat, ceea ce înseamnă că actualul nivel de dobândă de 7,91% plus marja medie a băncii de 2,65% va rămâne în jur de 10% sau poate chiar va cunoaşte scăderi deoarece prognozele actuale ale analiştilor spun că inflaţia se află aproape de maximum, iar la finalul anului va ajunge la 14%, urmând la ca finalul anului viitor să fie în jur de 9%.

De asemenea, dobânda cheie va urca probabil doar până la 6% – 6,2%, ceea ce îndreptăţeşte previziunile privind păstrarea nivelului actual al ROBOR.

Sursa: Economica.net

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90