930×122 CAPRA 5

centenar

FISCUL ARGEȘEAN, ANUNȚ DE MAXIM INTERES PENTRU POPULAȚIE

Fiscul argeșean, anunț de maxim interes pentru populație. Și argeșenii pot cumpăra titluri de stat în această perioadă.

Citiți și: Piteşteancă vizitată şi premiată de primar, la împlinirea vârstei de 100 de ani!

Ministerul Finanțelor Publice a lansat pe 1 august 2018 cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur-ediția CENTENAR, destinată exclusiv populației.

Titlurile de stat, cu o valoare nominală de 1 leu, au scadența la 3 ani și o dobândă de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile.

Citiți și: VETERAN DIN LEREȘTI, AJUNS LA 102 ANI!

Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de către cele care au participat și la emisiunea anterioară din luna iulie.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune, informează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

-în perioada 1-24 august 2018, de la toate unitățile operative ale Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal;

-în perioada 1-23 august 2018, prin rețeaua de oficii poștale din mediul urban ale Companiei Naționale ”Poșta Română”, iar în perioada 1-22 august 2018 prin rețeaua de oficii poștale din mediul rural.

Cumpărarea titlurilor de stat se poate realiza prin numerar, dar și prin virament bancar, atât prin unitățile operative ale Trezoreriei Statului, cât și prin oficiile poștale, precizează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș.

Potrivit sursei citate, un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, dar valoarea maximă cumulată a acestora nu poate depăși 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului, respectiv 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin subunitățile poștale.

În perioada de subscriere investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, prin depunerea unei cereri de anulare. După încheierea perioadei, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea de moştenitori. (Foto: Pitești, sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3