930×122 CAPRA 5

finante publice

ANUNȚ DE LA ADMINISTRAȚIA FINANȚELOR ARGEȘ

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș face precizări cu privire la indicele preţurilor de consum folosit pentru actualizarea plăţilor anticipate în contul impozitului pe profit anual.

Citiți și: ADMINISTRAȚIA FINANȚELOR ARGEȘ ARE UN NOU ȘEF

„Potrivit art. 41 alin. (8) din Codul fiscal, contribuabilii care aplică sistemul de declarare şi plată a impozitului pe profit anual, cu plăţi anticipate efectuate trimestrial, determină plăţile anticipate trimestriale în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele preţurilor de consum, estimat cu ocazia elaborării bugetului iniţial al anului pentru care se efectuează plăţile anticipate.

Prin Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 1615/2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 169/02.03.2020, pentru anul fiscal 2020 indicele preţurilor de consum utilizat pentru actualizarea plăţilor anticipate în contul impozitului pe profit anual este 103,1%”, informează Fiscul argeșean.

Citiți și: FISCUL LE RĂSPUNDE ARGEȘENILOR

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3