New Profesional Consult 930 x 122

aoar

PATRONII CER O SCHIMBARE RADICALĂ LA SALARIUL MINIM

Patronii cer o schimbare radicală la salariul minim. Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) propune ca salariul minim în sectorul privat să fie, dacă nu eliminat, măcar calculat la oră.

Citiți și: Salariu minim adecvat în România. Trai decent pentru orice cetățean

“AOAR susține lansarea unui dialog public prin care asociațiile patronale și cele sindicale să ajungă la un consens referitor la stabilirea sau eliminarea salariului minim pentru sectorul privat.

Apreciem ca obiectivă inițiativa domnului ministru Teodorovici (n.r. – ministrul Finanțelor Publice) în legătură cu importanța fixării sau nu a unui salariu minim în sectorul privat, luând în considerare realitățile structurii economice și diferențele de productivitate între diverse sectoare.

Citiți și: Cei care lucrează „de când se ştiu” pe salariul minim ar putea scăpa de acest chin!

În contextul diferențelor salariale existente între diversele regiuni ale țării, eliminarea salariului minim ar putea fi un factor ce poate stimula crearea de noi locuri de muncă în zone mai puțin atractive, în principal din cauza lipsei infrastructurii.

În cadrul analizelor și discuțiilor vizând eliminarea sau menținerea salariului minim obligatoriu în sistemul privat, AOAR propune evaluarea posibilității adoptării unui salariu minim orar, și nu lunar, ceea ce ar corespunde realității unei economii marcate de variații ale cererilor de pe piața internă și internațională.

AOAR apreciază că specializarea și dezvoltarea serviciilor care asigură o valoare adăugată crescută poate fi stimulată prin introducerea aplicării legale, și nu prin calcule aritmetice (salariu lunar împărțit la 160 de ore), a salariului minim orar, permițând astfel o flexibilizare normală a costurilor cu forța de muncă și o creștere a competitivității companiilor.

AOAR solicită Guvernului să înțeleagă dificultățile cu care se confruntă mediul de afaceri, ca urmare și a unor decizii guvernamentale, ceea ce face ca realitatea pieței muncii din România să fie una defavorabilă creșterii durabile a economiei românești.”, transmite Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90