930 x122 grota rece

salariul minim

Oficial: Salariul minim pe economie a fost majorat

Guvernul României a aprobat, în ședința din 13 ianuarie, majorarea salariului minim brut la 2.300 de lei lunar. Valoarea reprezintă o creştere de 3% faţă de cea stabilită anul trecut (2.230 de lei).

Citiți și: Salariu minim adecvat în România. Trai decent pentru orice cetățean

„Guvernul a majorat salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată de la 2.230 lei la 2.300 lei lunar, începând cu data intrării în vigoare a actului normativ adoptat astăzi (miercuri, n.r.), ceea ce reprezintă o creştere de 3% faţă de luna decembrie 2020”, se menţionează în comunicatul Ministerului Muncii.

Formula de calcul folosită pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară pentru anul 2021 a luat în considerare rata inflaţiei de 2,2% şi creşterea reală a productivităţii muncii pe persoană, de 0,8% pentru anul 2020, se mai precizează în comunicat.

Citiți și: Cei care lucrează „de când se ştiu” pe salariul minim ar putea scăpa de acest chin!

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90