EcoMoto 930×122

guvernul dăncilă

UPDATE: SALARIUL MINIM, MAJORAT

UPDATE (ORA 13:40): Salariul minim, majorat. Guvernul a adoptat cu puțin timp în urmă hotărârea de creștere a salariului minim. 

Citiți și: Motive de îngrijorare pentru salariați!

Acum (ORA 11:40): Creșterea salariului minim, decizie oficială. Cu puțin timp în urmă, înainte de ședința de Guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilă a informat despre hotărârile care vor fi luate astăzi în privința veniturilor românilor.

Înainte de toate, premierul a ținut să precizeze că salariile și pensiile din sistemul public nu vor fi „înghețate” în anul 2019, urmând să crească așa cum era programat inițial.

Citiți și: Veste teribilă pentru pensionari! Întârzie plățile

În ceea ce privește salariul minim brut pe țară garantat, Viorica Dăncilă a anunțat că acesta va fi majorat de la 1.900 la 2.080 de lei și, respectiv, la 2.350 de lei pentru angajații cu studii superioare şi cu 1 an vechime în domeniul acestor studii, noile valori urmând să intre în vigoare pe 1 ianuarie 2019: “Discutăm în şedinţa de astăzi Hotărârea de Guvern prin care majorăm salariul minim brut la 2.080 de lei, respectiv 2.350 de lei pentru angajații cu studii superioare şi cu 1 an vechime în domeniul acestor studii.

Această decizie va intra în vigoare începând de la 1 ianuarie 2019.

Adoptăm acest act având în vedere Ordonanța de Urgenţă prin care am modificat Codul Muncii şi am introdus noțiunea de salariu minim diferențiat.

Majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 2.080 de lei reprezintă o creştere de 9,47%, iar nivelul de 2.350 de lei, aplicat pentru personalul cu studii superioare şi o vechime în muncă de cel puţin 1 an, reprezintă o creştere de 23,68%”.

În schimb, după cum se anticipa, Guvernul a renunțat la ideea de a crește salariul minim la 2.350 de lei și pe criteriul de vechime în muncă de cel puțin 15 ani.

Amintim că inițial guvernanții anunțaseră că vor majora salariul minim pe 1 noiembrie 2018, iar mai apoi pe 1 decembrie 2018.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90