New Profesional Consult 930 x 122

crestere

VESTE OFICIALĂ PENTRU TOȚI SALARIAȚII

Veste oficială pentru toți salariații. Salariul de bază minim brut pe țară garantat ar putea crește încă de la 1 noiembrie 2018.

Citiți și: Recalcularea pensiilor! Când ajung noile decizii la oameni

Informația a fost furnizată astăzi de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Creșterea, potrivit sursei citate, ar urma să fie chiar mai mare decât nivelul anunțat anterior: la 2.080 de lei, în loc de 2.050 de lei.

Citiți și: Premierul a propus-o la Ministerul Muncii pe argeșeanca Simona Bucura Oprescu

De asemenea, ministrul Muncii propune un salariu minim brut pe țară până la 2.350 de lei pentru angajații pe posturi pentru care sunt necesare studii superioare.

“După analiza datelor transmise de Comisia de Prognoză, MMJS lucrează la creșterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an și la diferențierea salariului minim în funcție de studii sau vechimea de peste 15 ani”, precizează ministrul Muncii. Mai jos, toate propunerile în acest sens ale Ministerului Muncii (click pe imagine pentru mărire):

Amintim că, de la 1 ianuarie 2018, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată este de 1.900 de lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166 de ore.

Pe de altă parte, tot astăzi, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a confirmat că înghețarea în 2019 a salariilor bugetarilor la nivelul lunii decembrie 2018 este o „posibilă variantă”.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90