930×122 CAPRA 5

comert

Urmează scumpiri mari în următoarele trei luni

Managerii români se așteaptă la scumpiri mari în următoarele trei luni. Aceștia estimează o nouă creștere a prețurilor  în construcţii şi comerţul cu amănuntul, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Citiți și: Surpriză la pompă! Ce se întâmplă cu carburanții

„Potrivit estimărilor din luna august 2022, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%).

Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -2%).

Citiți și: Pitești. Nereguli pe șantier! Două firme au fost amendate

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere accentuată a acestora (sold conjunctural +44 %).”, se arată într-un comunicat emis de INS.

Sectorul construcțiilor a fost destul de afectat în ultimii doi ani

Pandemia, creșterea prețurilor la energie și mai nou efectele războiului din Ucraina au făcut ca prețurile materialelor de construcții să crească într-un mod accelerat.

De la începutul războiului din Ucraina, constructorii români s-au plâns că preţurile unor materiale din import au crescut şi cu 50%, şi sunt tot mai greu de procurat.

Și în ceea ce privește comerţul cu amănuntul se preconizează schimbări mari.

„În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creștere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +12%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +10%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +14%).

Managerii societăţilor comerciale estimează creștere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +49%).”, mai arată datele INS.

Comerțul cu amănuntul sau comerț în detaliu reprezintă procesul de vânzare a unor bunuri sau servicii către consumatori prin intermediul unor canale de distribuție diverse cu scopul de a obține profit. Comercianții cu amănuntul satisfac cererea stabilită în cadrul unui lanț de aprovizionare.

O creștere se preconizează în următoarele trei luni și pentru prețurile produselor industriale, dar și pentru preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: bucurestitv.net

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

New Profesional Consult 570×90