New Profesional Consult 930 x 122

ministrul muncii

Schimbări la salariile românilor. Cine rămâne fără loc de muncă

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat ce se va întâmpla cu salariile românilor și cu contratele de muncă.

Citiți și: Recalcularea pensiilor! Când ajung noile decizii la oameni

De asemenea, acesta a adus lămuriri și despre o așa zisă capcană în cazul contractelor part-time de care majoritatea românilor nu sunt conștienți în acest moment, notează Antena 3.

Reamintim că, începând cu data de 1 august, noi măsuri fiscale au intrat în vigoare, una dintre acestea fiind suprataxarea contractelor part-time.

Citiți și: Breaking News! Ministrul Muncii și-a dat demisia!

Din această cauză firmele, mai ales cele mici, nu își mai permit să plătească noile sume percepute de statul român.

Astfel, în acest context, sute de mii de români, printre care bone, femei care fac curățenie sau grădinari, IT-iști, jurnaliști, ar putea să aibă venituri mai mici sau chiar să fie concediați, după ce guvernul a decis ca pentru contractele part-time să se plătească contribuţii şi impozit la nivelul salariului minim, mai notează sursa citată.

Ministrul a fost întrebat și ce se întâmplă cu persoanele care au salariul minim şi ce măsuri de ajutor are în vedere guvernul.

„Este un prim pas pe care l-am făcut cu cei din agricultură instituind salariul minim de 3.000 de lei cu o fiscalitate mai mică.

Al doilea pas a fost punerea la dispoziție a mediului privat posibilitatea majorării salariului minim cu 200 de lei care sunt netaxabili.

Şi al treilea pas demarăm o discuție acum la sfârșit de an în consiliu cu partenerii sociali, sindicatele şi patronatele pentru a identifica o soluţie, astfel încât de la 1 ianuarie să avem o majorare a salariului minim”, a declarat Marius Budăi.

DESPRE CONTRACTELE PART-TIME

„Zilnic mii de contracte de muncă se transformă din part-time în contracte cu normă întreagă, lucru care s-a mai întâmplat odată când am introdus această măsură.

Colegul meu, Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, a spus clar că dacă în implementare măsurilor mai găsim anumite excepții pe care trebuie să le facem de la această lege putem discuta, însă îmi este foarte greu să înțeleg cum cineva poate trăi dintr-un contract part-time cu salariul minim”, a mai spus ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit Antena 3.

Foto descriptiv: Cotidianul RO

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90