EcoMoto 930×122

crestere

VESTE OFICIALĂ PENTRU SALARIAȚI

Veste oficială pentru salariați. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, vine cu noi precizări în ceea ce privește creșterea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Citiți și: Recalcularea pensiilor! Când ajung noile decizii la oameni

„Nu este niciun blocaj. Noi am avut în plan să o facem din noiembrie, sindicatele ne-au certat, noi ieșisem cu 2.050 de lei, dar ni s-a atras atenția că trebuie să fie 2.080 de lei. Am avut în plan să o facem în noiembrie, însă am avut un protest din partea patronatelor, protest la care ne așteptam, și am hotărât să facem și testul IMM. Pe site-ul Ministerului IMM se pune un chestionar la care trebuie să răspundă firmele mici și mijloci. Vom aplica de la 1 decembrie.

La următoarea şedinţă de Guvern, săptămâna viitoare (n.r. – săptămâna aceasta), vom avea o Ordonanţă de Urgenţă de modificare a Codului Muncii.

Citiți și: Premierul a propus-o la Ministerul Muncii pe argeșeanca Simona Bucura Oprescu

În Codul Muncii se vorbeşte de salariul minim, dar nu de salariul minim diferenţiat în funcţie de studii. Primul pas este modificarea Codului Muncii. După ce se modifică, vom veni cu Hotărâre de Guvern.

De la 1 ianuarie 2019, ar urma ca salariul minim să fie 2.080 de lei și 2.350 de lei pe studii superioare și pentru cei cu 15 ani vechime, 15 ani indiferent unde au lucrat”, a declarat aseară ministrul Muncii la Antena 3.

Amintim că, de la 1 ianuarie 2018, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată este de 1.900 de lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166 de ore.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90