930 x122 grota rece

guvernul dăncilă

SALARIUL MINIM, RĂSTURNARE DE SITUAȚIE

Salariul minim, răsturnare de situație. Guvernul Dăncilă continuă să bâjbâie în privința datei la care va majora salariul minim brut pe țară garantat.

Citiți și: Cresc prețurile! Produsul care se scumpește de la 1 aprilie

După amânarea anunțată pe 23 noiembrie de guvernanți, ministrul Muncii vine astăzi cu o nouă promisiune, dar nu fermă: salariul minim ar putea crește pe 1 ianuarie 2019.

„Salariul minim pe economie va mai avea azi o discuţie şi pe parcursul vizitei la Bruxelles şi va fi dezbătut şi aprobat vineri în şedinţa de Guvern, iar atunci vom avea forma finală. Ce pot eu sa anticipez, cred că va intra în vigoare de la 1 ianuarie”, declară ministrul Muncii, Marius Budăi.

Citiți și: Pensie mai mare de la 1 ianuarie!

În prezent, salariul minim brut este de 1.900 de lei. Pe 1 ianuarie 2019, ar urma să fie majorat la 2.080 de lei. De asemenea, în cazul angajaților cu studii superioare și cu cel puțin 1 an vechime în muncă în domeniul aferent studiilor absolvite și al celor cu vechime de peste 15 ani salariul minim va fi de 2.350 de lei, potrivit guvernanților.

Inițial, guvernanții anunțaseră că vor majora salariul minim pe 1 noiembrie 2018, iar mai apoi pe 1 decembrie 2018.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3