930×122 CAPRA 5

auto

PUNCTUL DE AMENDĂ AUTO A FOST „ÎNGHEȚAT”

Punctul de amendă auto a fost „înghețat”. În ședința sa de astăzi, Guvernul a hotărât să plafoneze punctul de amendă auto, astfel încât acesta să nu crească odată cu majorarea, pe 1 decembrie 2018, a salariului minim brut pe țară garantat.

Citiți și: Panică mare într-o gospodărie din județ!

Potrivit deciziei Guvernului, punctul de amendă auto va rămâne la valoarea de 145 de lei și după creșterea salariului minim.

Conform legii, punctul de amendă auto este calculat în funcție de valoarea salariului minim brut pe țară (10%% din valoarea acestuia), dar poate fi „înghețat” prin emiterea de către Guvern a unui act normativ în acest sens.

Citiți și: Salariu minim adecvat în România. Trai decent pentru orice cetățean

Plafonarea punctului de amendă auto pentru anul 2019 este prevăzută în aceeași ordonanță de urgență prin care Guvernul introduce salariul minim diferențiat (subiectul pe larg, AICI).

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90