NOR CURIER 930X122

finante publice

FISCUL DIN ARGEȘ ANUNȚĂ O NOUĂ MĂSURĂ

Fiscul din Argeș anunță o nouă măsură. Ministerul Finanțelor Publice a publicat proiectul de ordonanță a Guvernului pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare.

Citiți și: Plata ratelor la împrumuturi va putea fi amânată timp de nouă luni

„Prin acesta, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot solicita Ministerului Finanțelor, în cursul anului 2018, contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, în limita sumei de 800.000 de mii de lei, pentru asigurarea prefinanţării şi/sau cofinanţării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile, inclusiv pentru cheltuielile neeligibile asociate proiectelor.”, informează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș.

Totodată, potrivit sursei citate, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot solicita astfel de împrumuturi inclusiv pentru asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.

Citiți și: DECIZIE PENTRU ȘEFIA FISCULUI ARGEȘEAN

Împrumuturile se acordă în următoarele condiţii:

a)rata de dobândă: ROBOR la 3 luni comunicată de Banca Naţională a României în ultima zi lucrătoare a lunii anterioare autorizării împrumutului plus o marjă în funcţie de scadenţa împrumuturilor, iar rata dobânzii rezultată rămâne fixă pe toată durata de derulare a împrumutului.

Marja se stabileşte astfel:

-1,5 puncte procentuale pentru scadenţe de până la 3 ani inclusiv;

-2,0 puncte procentuale pentru scadenţe între 3 şi 5 ani inclusiv;

-2,5 puncte procentuale pentru scadenţe între 5 şi 10 ani inclusiv;

-3,0 puncte procentuale pentru scadenţe între 10 şi 20 de ani inclusiv.

b)perioada de rambursare: care este stabilită potrivit scadenţei împrumutului acordat, cu posibilitatea rambursării anticipate, parţial sau integral.

Termenul-limită pentru depunerea documentelor este 29 noiembrie 2018.

Unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot depune la direcţiile generale regionale ale finanţelor publice/administraţiile judeţene ale finanţelor publice documentația pentru a fi transmisă Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale.

Rambursarea împrumuturilor se efectuează în tranşe trimestriale, egale, începând cu trimestrul următor acordării acestora. Dobânda aferentă se calculează lunar prin aplicarea ratei dobânzii la soldul împrumutului, începând cu luna acordării împrumutului, şi se plăteşte trimestrial, în suma cumulată până la zi, precizează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș. (Foto: sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș)  

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3