Donaris 930 x 122

fraude informatice

FURT URIAȘ PE INTERNET! POLIȚIȘTI DIN PITEȘTI, LA PERCHEZIȚII

Polițiști piteșteni de la Combaterea Criminalității Organizate au participat azi-dimineață la 41 de percheziții domiciliare făcute în două dosare penale, cu un prejudiciu de circa 500.000 de euro.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Perchezițiile au avut loc pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în falsuri, fraude informatice şi spălare de bani și s-au desfășurat în câteva localități din Vâlcea, în special în Drăgășani, și în Olt și București.

Oamenii legi din Pitești au acționat alături de colegii lor din Vâlcea, Craiova, Gorj, Olt şi Sibiu și de luptători de la Acţiuni Speciale și sub coordonarea Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Inspectoratul General al Poliției Române. Efectivul total a fost de 170 de polițiști.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Au fost ridicate 10 carduri bancare şi 2 tokenuri pentru efectuarea de tranzacţii online, 4.590 de euro,15.650 de lei, o puşcă, un pistol de airsoft, o bâtă de baseball, 19 hard-diskuri, 2 unităţi centrale, 22 de laptopuri, 6 tablete, un Ipad, 66 de telefoane mobile, 64 de cartele SIM 12 pachete-suporţi cartele SIM, 17 stick-uri de memorie, 8 carduri de memorie, 5 modem-uri pentru internet, 141 de suporţi optici, 2 ordine de plată şi alte documente şi 4 pacheţele din staniol cu fragmente de cannabis.

Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi postat pe internet anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri (telefoane mobile, autoturisme și tractoare), iar banii pentru plata acestora ar fi fost viraţi de victime, cetăţeni străini, în conturi bancare deschise de membrii grupării în Polonia, apoi transferați imediat prin sistemul on line banking în conturi din România.

Primul palier al grupării era format din membri care ar fi racolat persoane dispuse să se deplaseze în Polonia pentru a deschide conturi bancare pe care să le pună la dispoziţia unuia dintre ei. De asemenea, aceşti membri ai grupării ar fi retras banii din conturile din România, bani care fuseseră transferaţi din conturile din Polonia.

Al doilea palier era format din cei care aveau rolul de a lansa ofertele fictive de bunuri pe diferite site-uri de profil, de a crea adrese de e-mail introducând date fictive, de a crea pagini false de internet, copii ale unor pagini ale unor companii cunoscute de tranzacţii on line şi de a coresponda cu victimele prin intermediul poştei electronice, inducându-le în eroare în vederea transferării banilor.

Al treilea palier era format din acele persoane care deschideau conturi bancare în Polonia, punându-le la dispoziţia unuia dintre membrii grupării în schimbul unor sume de bani.

Vor fi puse în executare 36 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la audieri. Capetele de acuzare sunt constituire a unui grup infracţional, fraudă informatică, spălare de bani şi fals informatic. (Foto: Arhivă)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90