EcoMoto 930×122

elicopter

HELIOS, CÂINELE SALVAMONTIST, A TRECUT BOTEZUL… AERULUI

În urmă cu un an Serviciul Salvamont Argeș a primit din Savoya (Franța) cu titlu de donație un câine antrenat să salveze oamenii din avalanșe. Câinele, pe numele lui Helios, se află de atunci în grija unui profesionist, șeful Salvamontului argeșean, Ion Sănduloiu.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

În vârstă de 1 an și 7 luni, Helios (nume dat de francezi), câine din rasa Border Collie, a trecut recent și botezul… aerului. Atent supravegheat de Sănduloiu, Helios a zburat, pentru prima dată în viața lui, cu un elicopter în cadrul unui antrenament care a avut loc în masivul Făgăraș. „Helios a trecut și el botezul aerului, având deja o oră de zbor la activ. Urmează, la cealaltă rundă, urcarea și coborârea cu troliul în și din aparatul de zbor.”, precizează șeful Serviciului Salvamont Argeș.

La antrenament au participat echipa de salvare aeriană REGA din Elveția, Inspectoratul General de Aviație și echipele Salvamont din Argeș, Sibiu și Cluj. (Foto: Facebook Ion Sănduloiu)

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj


555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3