930X122 MAIA

anaf

I-AU AMENDAT DE LE-AU SĂRIT FULGII. CONTROL ANTIFRAUDĂ ÎN COMPLEXUL JOHN

I-au amendat de le-au sărit fulgii. Control Antifraudă în complexul John. După cum v-am informat la timpul respectiv, în urmă cu o lună, pe 12 noiembrie 2019, un control de amploare al inspectorilor Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din ANAF a avut loc în complexul comercial John de pe bulevardul Nicolae Bălcescu din nordul Piteștiului.

Citiți și: Lovitură de milioane de lei! Ce urma să ajungă în țară

Am cerut atunci informații de la Fisc referitoare la scopul controlului și la sancțiunile date de inspectori. Motivând că sunt informații a căror prelucrare necesită timp (!), Direcția Generală Antifraudă Fiscală ne-a comunicat că ne va oferi detalii nu imediat, ci în termenul legal de 30 de zile (potrivit legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public). Răspunsul la solicitarea noastră a venit acum, la capătul celor 30 de zile, pe adresa de e-mail a redacției.

Potrivit sursei citate, au fost controlați 28 de comercianți, valoarea amenzilor și a confiscărilor ridicându-se la aproape 335.000 de lei: “ANAF, prin DGAF, a procedat la verificarea în data de 12.11.2019 a unui număr de 28 de contribuabili care își desfășoară activitatea într-un centru comercial situat în municipiul Pitești.

Citiți și: Pitești. EXCLUSIV: Imaginile nemaivăzute, din Cer, cu noul mega Complex Comercial

Pentru abaterile de la legislație identificate au fost aplicate amenzi și confiscări în valoare totală de 334.864 de lei.

Obiectivele controalelor au vizat în principal inventarierea și justificarea valorilor bănești existente la punctul de lucru verificat și a categoriilor de mărfuri identificate în stoc, verificarea existenței documentelor legale de proveniență pentru mărfurile comercializate, verificarea modului de înregistrare a achizițiilor și a livrărilor de mărfuri, precum și emiterea documentelor financiar-contabile obligatorii prevăzute de legislația în vigoare.

Acțiunea de verificare a firmelor de acest tip este menită să impulsioneze conformarea voluntară și se circumscrie obiectivelor specifice ale DGAF, iar aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare”.

„Este un control de rutină, o dată pe lună, cam așa se întâmplă. E un control de rutină, nu e nimic deosebit sau ceva… Este o acțiune mai amplă, de obicei spre final de an așa se întâmplă.

Verifică, din câte am înțeles, case de marcat, chestii normale, nu e nimic…”, declara în ziua controlului, chestionat de ePitești, Johny Brănescu, fiul omului de afaceri John (Ion Brănescu), proprietarul complexului comercial (AICI, subiectul pe larg).

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90