Donaris 930 x 122

camere video

ÎN ARGEȘ AR PUTEA APĂREA RADARUL FIX

În Argeș ar putea apăra radarul fix. Rețeaua stradală de camere video de supraveghere ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar putea fi folosite de anul viitor și ca radare fixe, informează auto-bild.ro.

Citiți și: Atenție, șoferi! Atacuri cibernetice pe www.erovinieta.ro

Sursa citată precizează că acest lucru ar fi posibil pentru că sistemul funcționează cu ajutorul unor senzori montați în asfalt.

“Un șofer care rulează cu o viteză mai mare decât cea maximă admisă poate fi cronometrat cu radarul fix atunci când roțile din față ale autoturismului ajung la senzorul din asfalt. În continuare, sistemul va calcula timpul parcurs până la următorul senzor, care este situat la 2,5 metri distanță de primul”, precizează auto-bild.ro.

Citiți și: Şoferii care nu plătesc taxele rutiere vor fi urmăriţi

Măsura va fi luată dacă CNAIR și Poliția Rutieră vor semna un acord în acest sens.

În județul Argeș, o astfel de cameră video care din 2019 ar putea fi utilizată și pe post de radar fix este amplasată pe raza comunei Buzoești, pe DN 65A Pitești – Roșiorii de Vede – Turnu Măgurele.

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441